REKRYTERING​

Vi hittar rätt person

NearYous rekryteringsteam

Vill du och ditt företag rekryterar en chef? Vi på NearYou förstår att rätt ledarskap är avgörande för en organisations framgång. Vårt team av erfarna rekryterare är specialiserade på att hitta och rekrytera duktiga chefer som kan driva er verksamhet framåt. Genom att kombinera vår djupa branschkunskap med ett omfattande nätverk, säkerställer vi att vi matchar rätt ledare med rätt organisation. Vi hjälper företag och organisationer att rekrytera chefsroller inom många olika branscher. Med vår välbeprövade metod kan vi säkerställa framgångsrika rekryteringar av chefer. Vill du veta mer om hur vi arbetar med chefsrekrytering, eller behöver du hjälp att rekrytera till en chefsroll?

På NearYou brinner vi för rekrytering. Vi har lång erfarenhet av att rekrytera chefer och specialister på olika nivåer inom bland annat ekonomi, försäljning/marknadsföring, HR/administration, produktion, teknik och IT. Med gedigen erfarenhet och ett brett kontaktnät, kan vi hjälpa våra kunder att hitta rätt person med rätt kompetens.

Kontakta oss idag så hjälper vi dig!
Läs mer om vår rekryteringsprocess:
Vi förstår vikten av att hitta kandidater som inte bara har rätt kompetens, utan som också passar in i er företagskultur och bidrar till er långsiktiga vision. Vår executive search-tjänst är inriktad på att rekrytera högkvalificerade chefer och ledare.

Våra rekryteringsprocesser är noggrant utformade för att identifiera och attrahera de bästa talangerna på marknaden.

Nöjda kunder

Det är våra nöjda kunder som motiverar oss till att fortsätta göra det vi gör!
Så här säger kunder om oss som rekryteringspartner.

"En god kommunikation och det som lovas det hålls. Väldigt personligt också, vilket jag uppskattar väldigt mycket."
Peter Berg
VD Metro Therm

Rekrytering av chefer

Att rekrytera chefer kräver en särskild uppmärksamhet och skicklighet. NearYous rekryteringsteam arbetar nära kunden för att förstå era unika behov och för att hitta de mest lämpliga kandidaterna för rollen. Vår process inkluderar en grundlig utvärdering av kandidaters kompetens, ledarskapsförmåga och kulturella passform för rollen.

Rekrytera chefer

Vår strategi för att rekrytera chefer innefattar en omfattande urvalsprocess och en välbeprövad rekryteringsmetodik. Vi använder både traditionella och innovativa metoder för att nå ut till potentiella kandidater. Detta inkluderar allt från nätverkande och headhunting till sociala medier och specialiserade rekryteringsplattformar.

Hitta rätt ledare med hjälp av NearYou

Att hitta rätt ledare är nyckeln till framgång för varje organisation.

NearYou finns här för att hjälpa er att identifiera och rekrytera ledare som inte bara uppfyller era krav på kompetens och erfarenhet, utan som också kommer att vara drivande för er organisations tillväxt och utveckling!

Vill du veta mer om hur vi jobbar med chefsrekrytering? Kontakta oss idag så berättar vi mer!

Vår rekryteringsprocess

På NearYou arbetar vi med en rättvis rekryteringsprocess, där alla bedömningar görs på en likvärdig grund. För att göra en effektiv rekryteringsprocess krävs struktur och transparenta tidsplaner. Vi tror också på flexibilitet. Hos oss är varje rekryteringsuppdrag unikt och tillsammans med våra kunder skapar vi den bästa lösningen just för dem.
Vad som gör vår process lyckosam är den tid och det engagemang vi lägger ner på varje uppdrag, allt för att hitta rätt person till rätt företag. Hos oss är det alltid samma rekryteringskonsult som tar personligt ansvar för hela rekryteringen. Vi är grundliga i allt vi gör och det genomsyrar vår rekryteringsprocess. Vi tror inte på tur, vi tror på skicklighet!

Vår arbetsmodell

1. Identifiera behov

Tillsammans med ledning och nyckelpersoner inom er organisation gör vi en behovsanalys och går igenom de förutsättningar som gäller för den befattning vi rekryterar till. En viktig del är att få en uppfattning om er företagskultur och eventuella framtida utmaningar. Därefter sätter vi en tydlig kravprofil tillsammans, där vi listar utbildnings- och erfarenhetskrav samt önskade personlighetsdrag. Kravprofilen följer med som en röd tråd genom hela rekryteringsprocessen.

2. Hitta kandidater

Vi utgår från kravprofilen och tar fram en annons som väcker intresse, vilken publiceras i utvalda media samt i vårt rikstäckande nätverk. Vi söker även efter och kontaktar kandidater med rätt kompetens i våra gedigna kontaktnät samt i sociala medier. Självklart ligger vi även steget före och arbetar genomgående med att proaktivt träffa och intervjua intressanta kandidater.

3. Urval

Vi tar hand om alla ansökningshandlingar och administrationen kring uppdraget samt svarar på eventuella frågor om tjänsten. Vi påbörjar urval utifrån CV och identifierar potentiella kandidater, vilka sedan matchas mot kravprofilen.

4. Intervju & test

Med utgångspunkt från kravprofilen genomför vi strukturerade djupintervjuer med de mest intressanta kandidaterna. Vi stämmer av kring tidigare erfarenheter, kompetenser samt konkreta resultat och får därigenom en helhetssyn av kandidaten.
Under intervjun presenteras information om kundföretaget och villkor för den sökta tjänsten. Vi utför även relevanta personlighets- och begåvningstester från Assessio och slutligen identifierar vi de bäst lämpade slutkandidaterna, vilka sedan presenteras för kund. Nästa steg är intervju hos kund.

5. Referenstagning & bakgrundskontroll

I nästa steg kompletterar vi med referenstagning på minst två referenser, där referenser tas på 1-2 slutkandidater. Vi arbetar även med digital referenstagning via vår leverantör Refapp i Sverige för hög säkerhet och validitet och vi erbjuder dessutom olika typer av bakgrundskontroller.

6. Beslut om anställning

Efter återkoppling gällande referenstagning och bakgrundskontroll beslutar ni som kund om anställning, med hjälp av våra rekommendationer.

7. Kvalitetsuppföljning & garanti

Cirka tre månader efter påbörjad anställning genomför vi uppföljningssamtal, både med er som uppdragsgivare och med er nya medarbetare. Detta för att se till att både kund och kandidat är nöjda. När vi genomför en full rekryteringsprocess ingår vår rekryteringsgaranti på tre månader.

FAQ

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om chefsrekrytering.

Kostnaden för chefsrekrytering varierar beroende på flera faktorer som bransch, positionens nivå och rekryteringsprocessens komplexitet. Kontakta oss för en skräddarsydd offert baserad på era specifika behov.

I Sverige är det inte ett krav att facket ska vara med vid en anställningsintervju, men i vissa organisationer kan det vara brukligt eller föredraget.

En arbetsgivare får fråga om facklig tillhörighet, men kandidaten är inte skyldig att svara på denna fråga.

Ja, det är acceptabelt att diskutera löneförväntningar under en arbetsintervju. Det är en viktig del av rekryteringsprocessen för både arbetsgivaren och kandidaten.

När du svarar på frågor om löneanspråk, var ärlig och realistisk. Forska på marknadslöner för liknande roller och förbered ett intervall snarare än en specifik siffra.

Undvik negativa kommentarer om tidigare arbetsgivare eller kollegor. Fokusera istället på dina styrkor, framgångar och på vad du har lärt dig från tidigare arbetsplatser och roller.

NearYou – Chefsrekrytering nära dig

Vi på NearYou är en samhällsaktör som vill ändra arbetsmarknaden genom att själva vara en del av förändringen. Varje dag. Vi strävar efter en arbetsmarknad som präglas av mer närhet, omtanke och strävan efter något bättre.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med rekrytering?